zoro.ro - logo
Rumänien Online Kurier
Aktuelles aus Wirtschaft, Politik und Kultur
 
 
Copyright Impressum Kontakt
 
   
Nachrichten:

Dienstag, 02. Dez. 2014

Creații în Ateliere cu suflet

 
Fundație gălățeană sprijină copii cu dizabilități sau aflați în dificultate.

Abandonul școlar motivat de sărăcie, apartenența la o familie dezorganizată, cu părinți neglijenți sau needucați, a devenit, din păcate o realitate a societății noastre. Pe de altă parte, copiii și tinerii cu dizabilități au șanse minime de a fi integrați și sprijiniți de către comunitatea în care aceștia trăiesc. Aceste situații pot fi schimbate.

Fundația Inimă de Copil s-a înființat cu scopul de a rezolva cât mai multe dintre cazurile sociale în care sunt implicați copii. "Ateliere cu suflet" este un proiect care aparține Fundației Inimă de Copil. Această inițiativă ce a luat naștere la Galați, a prins formă pe baza unui proiect Phare, în anul 2005. Ea se adresează în special tinerilor cu dizabilități sau HIV+, dar și altor cazuri ale unor copii aflați în dificultate. Prin atelierul de terapie ocupațională s-a oferit o șansă tinerilor beneficiari ai fundației, care nu puteau ocupa un loc de muncă. În prezent sunt implicați, alături de personalul fundației copii, mămici din familiile care primesc sprijin, precum și voluntari.

Creațiile realizate sunt în majoritate unicate sau lucrate în serii mici, întotdeauna executate manual. În atelier sunt realizate picturi manuale pe sticlă, ornamente, felicitări, gablonțuri și bijuterii, care sunt vândute în scopul strângerii de fonduri pentru programe sociale desfășurate de fundație.
Aceste programe au menirea de a acorda o șansă în plus celor pe care fundația îi sprijină, fiind vorba de un număr de 355 de copii.

"In prezent, sustinem 90 de copii in centre de zi, peste 120 de copii in programe saptamanale de consiliere si sustinere in scoli, atat din mediul rural cat si urban, 50 copii cu burse speciale de incurajare pentru rezultate scolare pentru copii din 25 de localitati diferite din judet. Programele destinate copiilor si tinerilor cu dizabilitati sustin anual peste 80 de copii cu dizabilitati in programe de terapie sau centre de zi si 15 tineri in case de tip familial sau in familii.", Anna Cristina Burtea, Director Executiv


"Poți oferi acces la educație, precum și redarea demnității și a speranței la o viață normală pentru cei pe care noi îi ajutăm. Contribuția tuturor este importantă pentru ca ei să poată deveni membri valoroși ai societății!", declară Amalia Chirica, PR Fundraiser

În susținerea obiectivului Fundației Inimă de Copil, sunteți invitați să vizitați Ateliere cu suflet, online, la adresa: http://atelierproduse.wordpress.com/produse-pictate-manua/vaze-2/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ateliere-cu-Suflet/890166597674247?ref=hl

Prin achiziționarea obiectelor confecționate, societățile comeciale și persoanele fizice se pot implica în susținerea unei cauze umanitare. În același timp pot oferi partenerilor de afaceri suveniruri produse hand-made ce înglobează în realizarea lor speranțele copiilor pentru accesul la o viață mai bună.

De asemeni, activitățile fundației pot fi sustinute direct prin dirijarea cotei de 2 % din impozitul datorat, in cazul persoanelor fizice, prin directionarea a 20% din impozitul pe profit, in cazul persoanelor juridice, prin sustinerea unui copil sau prin "adoptarea" unuia dintre programe.
Pentru relații suplimentare puteti suna la +40-236.312.199, sau scrie la urmatoarea adresa de email amalia.chirica@inimadecopil.ro.
Druckversion
Nachgefragt:
Deutsche Delegierte: Am Rande eines Festivals notiert...
Nachgefragt zu: Johannis-Wahl
Nachgefragt zu: Arbeitsmarkt braucht Qualifizierte
Nachgefragt zu: Mediziner-Exodus nach Deutschland
mehr aus der Rubrik
Wirtschaft:
Österreichische Wirtschaft: großes Wachstumspotential in Rumänien. Wunsch nach besserer
Mehr Investition, höhere Löhne
2015: Mehr Existenzgründungen
IKEA baut
mehr aus der Rubrik
Auto und Verkehr:
Rumäniens Straßen mit vielen Schrottkisten
Fast 100 km Autobahn
Regierung streicht Umgehungsstraße für Timisoara
PkW-Markt legte zu
mehr aus der Rubrik
Rechtliches:
Verträge und entsprechende Zuschüsse zur Mitarbeiterbindung
Irreführende und vergleichende Werbung
Erneuerbare Energien - Erhalt von Betriebsaufnahmegenehmigungen erschwert
Arbeitsrecht: Gerichte dürfen Disziplinarmaßnahmen ersetzen
mehr aus der Rubrik