zoro.ro - logo
Rumänien Online Kurier
Aktuelles aus Wirtschaft, Politik und Kultur
 
 
Copyright Impressum Kontakt
 
   
Nachrichten:

Mittwoch, 29. Okt. 2014

Romanii dau note bune anvelopelor cu pret de cost scazut

 
Institutii de specialitate releva faptul ca pneurile "de marca" sunt de o calitate mult superioara fata de cele considerate "ieftine". Astfel, cunoscutul Automobil Club German ADAC scoate in evidenta intr-un test al cauciucurilor de iarna 2014 diferente mari intre anvelopele premium si cele ieftine. Totusi, in mod surprinzator, consumatorul de rand pare sa realizeze acest lucru doar intr-o mica masura. Sesizabila este insa diferenta de pret dintre cele doua categorii.

Pneurile produse in Asia sau in Europa de Est sunt considerate, de obicei, ca fiind de calitate inferioara: caracteristicile de franare sau aderenta sunt deficitare, iar calea de franare este, in unele cazuri, aproape dubla, in comparatie cu cauciucurile de marca din Europa Occidentala. Astfel de informatii nu sunt rare. O statistica bazata pe aprecierea clientilor din Romania si realizata de site-ul independent testcauciucuri.com, indica insa, diferente minime intre calitatea pneurilor ieftine si a celor de marca; ultimele la un pret de multe ori dublu fata de prima categorie.

Un cauciuc importat din Asia a realizat pe testcauciucuri.com un calificativ mediu de 3,5 din maxim 5, in timp ce, pentru acela vandut la un pret superior, nota medie obtinuta a fost de 4 din maxim 5. Egalitate de valori au fost indicate la: aderenta pe zapada, nivelul de zgomot in interiorul autoturismului si la gradul de uzura al anvelopei. Comparand notele acordate de conducatorii auto celor doua tipuri de pneuri, putem concluziona ca, la capitolul aderenta, atat pe uscat cat si pe carosabil umed, dar si caracteristicile de franare in cele doua situatii (uscat si umed), precum si la capitolul consum de combustibil, pneul vest-european este cu doar 0,5 puncte mai apreciat decat cel asiatic. Identic se prezinta situatia la confortul de conducere. "Se poate observa la producatorii asiatici o incercare de aliniere calitativa a produselor la cele europene. Pentru a fi competitivi pe piata europeana acest lucru era inevitabil. Important este aici, mai ales pentru soferul roman (sau est-european) ca aceste produse au avantajul unor preturi sensibil sub cele are marcilor premium", spune Traian Pop, director pentru Europa de Est de la Delticom OE SRL.

Testarea s-a realizat pe platforma independenta www.testcauciucuri.com, la aceasta exprimandu-si opinia conducatori auto din Romania. Numarul de participanti la aprecierea online a fost de aproape noua ori mai mare la conducatorii auto care au montate cauciucuri scumpe. La mijlocul lunii octombrie site-ul avea aproape 460.000 de rezultate disponibile si se raporta la aproximativ 5,6 miliarde de km testati/rulati.

Druckversion
Nachgefragt:
Deutsche Delegierte: Am Rande eines Festivals notiert...
Nachgefragt zu: Johannis-Wahl
Nachgefragt zu: Arbeitsmarkt braucht Qualifizierte
Nachgefragt zu: Mediziner-Exodus nach Deutschland
mehr aus der Rubrik
Wirtschaft:
Österreichische Wirtschaft: großes Wachstumspotential in Rumänien. Wunsch nach besserer
Mehr Investition, höhere Löhne
2015: Mehr Existenzgründungen
IKEA baut
mehr aus der Rubrik
Auto und Verkehr:
Rumäniens Straßen mit vielen Schrottkisten
Fast 100 km Autobahn
Regierung streicht Umgehungsstraße für Timisoara
PkW-Markt legte zu
mehr aus der Rubrik
Rechtliches:
Verträge und entsprechende Zuschüsse zur Mitarbeiterbindung
Irreführende und vergleichende Werbung
Erneuerbare Energien - Erhalt von Betriebsaufnahmegenehmigungen erschwert
Arbeitsrecht: Gerichte dürfen Disziplinarmaßnahmen ersetzen
mehr aus der Rubrik