zoro.ro - logo
Rumänien Online Kurier
Aktuelles aus Wirtschaft, Politik und Kultur
 
 
Copyright Impressum Kontakt
 
   
Nachrichten:

Montag, 29. Jul. 2013

Proiecte strategice desfasurate sub coordonarea UPT

 
Universitatea "Politehnica" din Timisoara este implicata in numeroase proiecte strategice cu impact national si international. Coordonarea unor proiecte precum PRACTICOR confirma statutul de universitate de cercetare avansata si educatie al UPT.

Proiectul finantat din fonduri structurale "Retea transnationala educationala privind orientarea, consilierea si practica pentru cariera, corelate cu piata muncii, in societatea cunoasterii" (PRACTICOR) este coordonat de UPT, in parteneriat cu Universitatea din Pitesti, cu Institutul de Studii si Proiectari Energetice ISPE din Bucuresti si cu cea mai mare organizatie europeana pentru cercetare aplicata, transfer tehnologic si al informatiei in stiintele naturii si inginerie - Fraunhofer (Frauenhofer Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung, prin Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA, cu sediul la Stuttgart).
Proiectul vizeaza asigurarea, prin finantare si actiuni concrete, specializate si profesionale, a unei tranzitii documentate, progresive si rapide dinspre studiile universitare inspre piata muncii pentru studenti.

In cifre, PRACTICOR inseamna 2087 studenti si 608 elevi, care au avut posibilitatea de a invata sa se pregateasca pentru viitorul loc de munca, orientandu-se profesional in mediul economic real, prin sustinerea financiara oferita de proiectul PRACTICOR si 135 de tutori romani, alaturi de 84 tutori germani, care au facilitat contactul direct cu procesele de productie.

La conferinta finala a proiectului, ce a avut loc pe 11-12 iunie 2013, reprezentantii studentilor au afirmat ca posibiliatea de a intra in contact direct cu marile societati angajatoare le-a fost de un real folos, iar experienta practicii la Stuttgart a deschis noi orizonturi cu privire la noutatile tehnologice greu de imaginat din afara, precum si implicarea propriu-zisa in procesele de cercetare aplicata, care au ca scop trecerea de la inventii la inovatii efective. Prin intermediul proiectului PRACTICOR s-a intarit colaboarea la nivel european intre societatile angajatoare si facultatile implicate, urmand ca noile serii de absolventi sa beneficieze de sustinere pentru a urmari toti pasii spre integrarea in viata profesionala, de la depunerea candidaturii pentru practica la angajarea propriu-zisa dupa terminarea studiilor in Romania si in Germania.
Proiectele de acest gen, care sustin formarea profesionala a studentilor in domenii solicitate pe piata muncii sunt absolut necesare si binevenite, sustinand eforturile financiare ale universitatilor, dar raspunzand si cerintelor de piata ale societatii cunoasterii.
Druckversion
Nachgefragt:
Deutsche Delegierte: Am Rande eines Festivals notiert...
Nachgefragt zu: Johannis-Wahl
Nachgefragt zu: Arbeitsmarkt braucht Qualifizierte
Nachgefragt zu: Mediziner-Exodus nach Deutschland
mehr aus der Rubrik
Wirtschaft:
Österreichische Wirtschaft: großes Wachstumspotential in Rumänien. Wunsch nach besserer
Mehr Investition, höhere Löhne
2015: Mehr Existenzgründungen
IKEA baut
mehr aus der Rubrik
Auto und Verkehr:
Rumäniens Straßen mit vielen Schrottkisten
Fast 100 km Autobahn
Regierung streicht Umgehungsstraße für Timisoara
PkW-Markt legte zu
mehr aus der Rubrik
Rechtliches:
Verträge und entsprechende Zuschüsse zur Mitarbeiterbindung
Irreführende und vergleichende Werbung
Erneuerbare Energien - Erhalt von Betriebsaufnahmegenehmigungen erschwert
Arbeitsrecht: Gerichte dürfen Disziplinarmaßnahmen ersetzen
mehr aus der Rubrik