zoro.ro - logo
Rumänien Online Kurier
Aktuelles aus Wirtschaft, Politik und Kultur
 
 
Copyright Impressum Kontakt
 
   
Nachrichten:

Montag, 10. Jun. 2013

Tratabilă la Timisoara: Frica de zbor

 
Oamenii ajung uneori în situaţia de a refuza promovări, de a anula vacanţe sau de a rata întâlniri de afaceri. Toate acestea din simplul motiv că doresc să evite un zbor cu avionul. Pentru unii, zborul rămâne un vechi deziderat, pentru alţii este ameninţare, pericol şi coşmar. Aceste temeri pot fi combătute cu ajutorul unor sesiuni de training. Ele sunt disponibile acum şi la Timişoara prin Maxair (www.maxair.ro), în sesiuni individuale, pe bază de programare cu minimum două zile lucrătoare înainte, în funcţie de vreme şi de disponibilitatea clientului.

Aceste seminarii au menirea de a-i învăţa pe clienţi ce înseamnă zborul cu avionul, cum ajunge acesta să fie ca o pasăre, ce senzaţii şi emoţii trăiesc pasagerii, care este motivul pentru care le este frică să zboare şi la ce ajută familiarizarea cu avionul. Mai mult de 20 la sută din populaţie afirmă că au o anumită formă de teamă sau fobie legată de zborul cu avionul, cu toate că statisticile Departamentului de Transporturi din Statele Unite arată că transportul cu avionul este cu 30 la sută mai sigur decât conducerea unui automobil.

Psihoterapeutul Ionuţ Ghiugan a constatat că ar exista o extindere a acestei frici care poate afecta cariera şi relaţiile de familie şi de cuplu. Aerofobia poate fi însoţită de claustrofobie şi agorafobie, cât şi de celelate fobii secundare, cum ar fi teama de înălţime. O posibilă cauză a apariţiei acestei fobii "ar putea fi lipsa înţelegerii modului în care funcţionează obiectul de zbor. O altă cauză ar putea fi un eveniment, o amintire cu încărcătură emoţională negativă din trecut, care ne face să asociem zborul cu acea emoţie, motiv pentru care atunci când ne gândim la zbor, automat trăim aceeaşi emoţie negativă," explică psihologul Cristina Lupu.
Druckversion
Nachgefragt:
Deutsche Delegierte: Am Rande eines Festivals notiert...
Nachgefragt zu: Johannis-Wahl
Nachgefragt zu: Arbeitsmarkt braucht Qualifizierte
Nachgefragt zu: Mediziner-Exodus nach Deutschland
mehr aus der Rubrik
Wirtschaft:
Österreichische Wirtschaft: großes Wachstumspotential in Rumänien. Wunsch nach besserer
Mehr Investition, höhere Löhne
2015: Mehr Existenzgründungen
IKEA baut
mehr aus der Rubrik
Auto und Verkehr:
Rumäniens Straßen mit vielen Schrottkisten
Fast 100 km Autobahn
Regierung streicht Umgehungsstraße für Timisoara
PkW-Markt legte zu
mehr aus der Rubrik
Rechtliches:
Verträge und entsprechende Zuschüsse zur Mitarbeiterbindung
Irreführende und vergleichende Werbung
Erneuerbare Energien - Erhalt von Betriebsaufnahmegenehmigungen erschwert
Arbeitsrecht: Gerichte dürfen Disziplinarmaßnahmen ersetzen
mehr aus der Rubrik